Hogy étel és bor harmóniája hogyan viszonyul egymáshoz - közismert tény, de mostanra már egyre gyakoribb, hogy egy pohár sört rendelnek a vendégek étkezés előtt. Hogy a trend volt-e előbb vagy a sör jótékony hatásait alátámasztó vizsgálatok, ma már nem lehet tudni. Mindenesetre tökéletesen előkészíti a gyomrot, mintegy energiákkal telíti az étkezés előtt.
De, hogy az egyszeri étteremlátogató se jöjjön zavarba, ha sörrel kísért ebédre vagy vacsorára vágyik, bátran érdeklődjön felszolgálóinktól, hogy az elkövetkező étkezés a lehető legkellemesebb élményt jelentse számu(n)kra - azaz milyen sört fogyasszunk a fogásokhoz.
Ami a halakat illeti, minden ellenkező híreszteléssel ellentétben remekül “úsznak” a sörben.
Ha ennek a párosítása mellett döntünk, javasoljuk fish and chips ételünket - tőkehal rosejblivel, mivel a sörben megjelenő pörkölési aromák remekül harmonizálnak a sütés során keletkező halízekkel.
A sörben sült kemencés egész csülöknek két összetevője van: sör és csülök. És van egy harmadik is. Gekko Pub! Hozzávalók. Végy három üveg sört (de ne alkoholmenteset!), ebből egyet igyál meg rendeléskor, a másikat meg közvetlenül tálalás előtt. Nem mintha bátorságra lenne szükséged, vagy mintha a feladat megkívánná, te kívánod meg. Aztán következik az ízkavalkád: a kívül ropogósra sült, belül omlós csülök igazi ínyencfalat. Aki nem veti meg az ízes, laktató finomságokat, és még jó ideig nem tervezi, hogy komoly diétába kezd, az ne hagyja ki.
ÚJDONSÁG rovatunk bemutatja:
Erős sör, erős embereknek. Havasok és rengetegek világa az övék - kicsit vad, de nagyon is székely! Ezt tükrözi a Csíki Barna Sör is, melybe tudásuk és szeretetük mellett, a medve erejét csempészték. Így kaptunk egy magas, 7 %-os alkoholtartalmú, bock típusú, karakteres ízvilágú, kézműves barna sört. Vigyázat, a medve nem játék!