Gekko Pub

Gekko Pub

Őszi ajánlatunk

2016. szeptember 24. - Gekko Pub Szombathely

Ideje néha elszakadni a húsleves-rántotthús-sültkrumpli szentháromságból! Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyanazt együk, néha merjünk kísérletezni is! Mi most az őszi ajánlatunkat kínáljuk nektek. Vajon mennyire egyezik az ízlésünk?

image_96.jpeg

A krémlevesek ugyan egész évben szezonálisak, de ősszel a fokozott vitaminhiányra és a hideg ellen is nagyon jó gyógyír zsályás póréhagyma krémlevesünk, sajtos pirítóssal. Nem véletlenül népszerű ajánlatunkon: selymes a tejszíntől, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel. Igazán könnyedén és gyorsan elkészítjük, ha ennétek egy gazdag változatot a városban. 

image_97.jpeg

Ezt a főételt az egyszerűség és a gyorsaság jellemzi. Nagyon ízletesen elkészítjük a kívül ropogós, belül puha rántott csirkemájat, melyet zelleres burgonyapürével tálalunk.

image_98.jpeg

Egyszer hallottunk két ismerőst beszélgetni, akik így üdvözölték egymást: „Hej, de rég találkoztunk!” mire a másik: ”Azért, mert nem ugyanabba a templomba járunk.” Na ezért kell ugyanabba a pubba járni! Az angolszász eredetű kifejezés a „Public house”-ból rövidült, és valóban a köz érdekeit szolgáljuk. :-) Érthető okokból egy pub ételkínálata nem feltétlenül a legkifinomultabb gasztronómiai műremekeket tartalmazza, inkább jellemző a karakteres ízvilág, és a bőséges kalóriamennyiség, most mégis egy különleges ízélményt mutatunk őszi ajánlatunkról: fetás szűzérme szőlőraguval, jázmin rizzsel.

image_99.jpeg

Vendégsörünk: sötétbarna lager sör, enyhe malátaaromával. Alapanyagai a kiváló minőségű moráviai maláta és zateci komló. Különlegessége az alacsonyabb, 3,8 %-os alkoholtartalom, mely a sört könnyűvé, fogyaszthatóvá teszi, ezért hölgyek számára is bátran ajánljuk.

Saját tapasztalatunk: habja a világoséhoz hasonlóan szép kemény és sűrű, nem oszlik szét másodpercek alatt. Illata enyhén édeskés, ízéről az első kortyoknál az jut eszedbe, hogy füstös. Tökéletesen harmonizál egy jó kis sonkás vagy baconon-os tortilla tekerccsel, amelyet fokhagymás mártogatóssal tálalunk.

image_100.jpeg

A zöldborsófőzelék megváltás, a zöldborsófőzelék kibúvó, a zöldborsófőzelék áldás. Ennél klasszikusabbak már nem is lehetnénk, krémes is, de mégis más, mert fokhagymás szűzpecsenye csíkokkal tálaljuk. Bármikor javasoljuk, ha épp nem tudsz mit választani az étlapról, illetve segít akkor is, ha rossz kedved van, és odakint vacak az idő. 

image_101.jpeg

Aki egy kicsit is szeret sütni-főzni, az tudja, hogy a palacsinta egyáltalán nem unalmas. A palacsinta egy őssejt, ami bármivé fejlődhet, attól függően, hogy mit kezdünk vele. Nem véletlenül került fel őszi ajánlatunkra, és rövid idő alatt hatalmas kedvenccé vált: karamellizált gyümölcsökkel töltött palacsinta, szilvás-mascarpone krémmel. Már gondolkodunk, hogy palacsinta partikat kell tartani rendszeresen. :-)

image_102.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr711740317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása