Gekko Pub

Gekko Pub

Gekko Pub kedvencei

2016. szeptember 10. - Gekko Pub Szombathely

„Az univerzumnak nincsenek kedvencei” - mondta egyszer Andrew Matthews, amerikai író. De nekünk vannak!

image_79.jpeg

Egy bölcs ismerősünk mindig azt mondogatta, figyeljétek meg, augusztus 20-a körül plusz-mínusz három nappal jön egy hatalmas vihar, meg lehűlés, aztán - utána bár visszatér - a nyár már nem lesz olyan, mint előtte.

Való igaz, hogy a reggelek meg esték már hűvösebbek, elérkezett a szeptember is, de azért még érnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök, és a paradicsomnak is most van a legjobb íze! Grillezni is ki lehet még menni a szabadba, és legalább a szúnyogok is jóllaknak. Ha azonban csak a Vöröskeresztben bíztok, és csak náluk vennétek részt önkéntes véradáson, ne adj’ Isten egyszerűen csupán élveznétek a nyárvégi telt ízeket, akkor ismét jó híreink vannak…

Hideg szilvakrém levesünket fahéjas habgaluskával tálaljuk, hogy tökéletes legyen az édes bűnbeesés.

image_80.jpeg

Ha pedig arra gondolunk, hogy valójában egy rózsaféle gyümölcsét fogyasztjuk, egészen költői hangulatba kerülhetünk. Apropó, irodalom, szerencsére Pármában nem csak kolostor van, hanem jóféle sonka is, amit elhozunk nektek, egy könnyed zöldsalátával ellenpontozva a karakteres aromát; az egész alapját csirkemell steak adja, a betetőzését pedig fokhagymás, ropogós, pirított kenyérkockák.

image_84.jpeg

Ha igazi füstös élményre vágytok, a barbecue flekken grill cukkinivel és fűszeres burgonyával kiváló döntés, de a mézes csirkenyársunk grillezett kukoricával, és datolyás rizzsel ugyancsak a nyáresték sütögetős, pálinkázós, elszédülős, csillagnézős, elmélázós, mellettünk-horkolót- könyökkel-szelíden-bordán-vágós hangulatát idézi.

image_83.jpeg

A fő attrakció ebben az ínyencségben a mézes csirkenyárs, amely grillezett kukoricáva elkábítva igazán újszerű élménnyel fog meglepni benneteket. Hozzá teljesen egyszerű, de a saslikkal nagyon jól működő datolyás párolt rizst társítottunk… 

image_82.jpeg

A nyár az intenzív élmények, színek, illatok és a (teljes anyagi) leégés időszaka, amiből ezúttal nálunk marad egy darabka forró Mexikó! Ahogy az ország történelme, kultúrája, népei, éghajlata, állatvilága, úgy konyhaművészete is sokszínű, és egyedülálló, ennek egyik remek példája a quesadilla, melyet fűszeres, omlós marhával, grillezett csirkemellel, de akár vega verzióban is elkészítünk nektek, utóbbit dupla cheddarral megfejelve.

image_85.jpeg

Ha pedig már édes ízekkel kezdtünk, nos, egy étkezés igazi koronája mi lehet más, mint a desszert. Banán splitünk mézes, pirított magvakkal készül, és egy kicsit a trópusokat idézi.

image_81.jpeg

Ideje néha elszakadni a húsleves-rántotthús-sültkrumpli szentháromságból! Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyanazt együk, néha merjünk kísérletezni is! Mi most a saját kedvenceinket kínáljuk nektek. Vajon mennyire egyezik az ízlésünk?

Ha pedig eszünk, akkor már innunk is kell:

image_86.jpegA sörforradalomnak nincsenek határai. A napjainkban gyártott igazi Csíki Sör a csíkszentsimoni sörmanufaktúrában, székelyek által előállított természetesen magas alkoholtartalmú Bock típusú sör. Az 1516-os bajor tisztasági törvény alapján vízből, sörárpából, komlóból és élesztőből készül. A lefőzött sörlé természetes úton érlelődik, a folyamatot semmivel nem gyorsítják fel, illetve nem is pasztőrizálják, ezzel is gazdag ízvilágot nyújtva.

A góbéság a címkén is megtalálható, ilyen hívószavak: „felvidít, üdít és táplál”. Ki ne akarna vidám, adomázó társaság tagja lenni?

image_88.jpeg

Az Igazi Csíki sör egy újabb zseniális identitásőrző kezdeményezés, ami tökéletesen jellemzi a székely "megnemalkuvó" mentalitást. Az alapanyagok tekintetében a komlót Segesvár környékéről, a sörárpát Felvidékről/Szlovákiából szerzik be, a vizet pedig saját kútjaikból nyerik. Típusát tekintve a lager, azaz az alsóerjesztésű világos sörökhöz tartozik, azon belül is a bock típushoz. Enyhén édeskés ízű, kevésbé világos színű, magas alkoholtartalma (6%) miatt ünnepi sörtípusként is ismerik.

Marhahúsos pappardellével társítva, melyet paradicsommal és parmezánforgáccsal elkábítva tálalunk, talán a "fifikát" is megleljük. 

image_87.jpeg

Gekko Pub, Szombathely, Szelestey u. 2.

06 20 926 2068
http://www.gekkopub.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr111693145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása