Cicero óta tudjuk, hogy a változatosság gyönyörködtet. Épp ezért jó olykor új dolgokat kipróbálni, mint például a bázisugrást, a bungee jumping-ot, vagy a víz alatti esküvőt. Oké, ha erre mégsem vágytok, érdemes új ajánlatunkat elsajátítani.
A krémlevesek egész évben szezonálisak, amely tartalmas, mégsem nehéz étel. Igazán könnyedén és gyorsan elkészítjük, ha ennétek egy őszi változatában a városban.
"A sör nem akar semmi rosszat, csak játszani. Csúszdázni egyet a nyelőcsöveden." – szól a régi, veretes bölcsesség, ami a forró nyári napok elmúltával is aktuális.
Ha pedig már iszunk, ennünk is kell, főleg ha nem akarjuk, hogy idejekorán megszédüljünk…
A kánikula elmúltával elérkezett az ősz, minden színével, illatával - jönnek a fázós reggelek, plédbe burkolózós, összebújós esték, forró teák, a fűtésszámla, és ajánlatunk.
Igazán elkényeztet minket a természet, és mindez a színes pompa nem csak a szemnek, hanem a szájnak is ingere lehet, hiszen ebben az évszakban is számos kinccsel szolgálnak, kínálva a vitaminokat, értékes tápanyagokat. Biztosan ismerős, hogy "Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!", de mutatjuk milyen szezonális gasztronómiai trükkökkel lehet még enerdzsit nyerni. A kulcs a megfelelő táplálékok fogyasztásában rejlik, amelyek jótékonyan hatnak az anyagcserédre és az idegrendszeredre is.
Talán az egyik legismerebb mexikói étel, amely nagyon népszerű hazánkban is. Tulajdonképpen sajttal és mindenféle földi jóval megpakolt tortillalapokról van szó, amelyet ropogósra és olvadósra sütünk. Ízlés szerint választhatod variációinkból:
- (fűszeres) omlós marhahússal
, grillezett csirkemellel,
(vega) dupla chedarral
Quesadilla (ejtsd:kázádíjá)
Édesség-ambulancia
Ha súlyos, akut desszerthiányod lép fel, hiperszuper csillagrombolónk, íme a csodadesszert:
„Az univerzumnak nincsenek kedvencei” - mondta egyszer Andrew Matthews, amerikai író. De nekünk vannak! ;-)