Gekko Pub

Gekko Pub

Ha étterembe mennél, Gordon Ramsay megmondja a tutit...

2017. június 01. - Gekko Pub Szombathely

Tudjuk, hogy Gordon sokszor nyers és bántó, de a szakértelme felől nincs túl sok kétség. A három Michelin-csillaggal is rendelkező séf egészen biztosan tudja, mit beszél, mikor megmondja, mire figyelj, ha nem otthon ennél, hanem étteremben.

20f5b0b7-b84d-46c5-87a4-e2f627fd823d-3087-0000028e59f90bbc.jpeg

1. Kerüld a „specialitásokat”

"Nem titok, hogy a ház specialitása sokszor éppen az adott napon/napokon kiárusítani vágyott fogás – maradékfelhasznált vagy túl nagy adaggal berendelt alapanyagokból. Az igazi specialitás az legyen egy fogás, amiben az adott étterem tényleg jó. Ha több is van a menün felsorolva, az már nem feltétlen specialitás." - Nos, szerényen megemlítenénk az egy darab Gekko Burgert karikaburgonyával, amelyet vendégeink emeltek fel a képzeletbeli dobogóra. 

img_1971.PNG

2. Gyanakodj a nagyzoló jelzőktől - pl.: „a legjobb pörkölt a városban”, az „ország legfinomabb desszerje”...

Gordon szerint ez mindig megkérdőjelezendő – "Ki mondja, hogy a legjobb, legprofibb, legtutibb, legfinomabb? Miért? Meg különben is..."  Hát ilyet mi soha nem is állítottunk, talán csak annyit mernénk hozzáfűzni, hogy a lehető legjobb helyen jársz... :D Gyorsan néztünk is egy statisztikát az elmúlt hétre vonatkozóan, amelyből a Quesadillas került ki győztesen. Igen, a mexikói melegszendvics - talán az egyik legismerebb ételük, amely nagyon népszerű hazánkban is. Tulajdonképpen sajttal és mindenféle földi jóval megpakolt tortillalapokról van szó, amelyet ropogósra és olvadósra sütünk. Quesadilla - ejtsd:kázádíjá.

Ízlés szerint töltve választhatod variációinkból:

- fűszeres, omlós marhahússal

- grillezett csirkemellel

- vega, dupla chedarral

img_1977.PNG

3. Ne féljünk "alkudozni"

Gordon tanácsa szerint "a legjobb, ha nem félünk kérdezni a pincértől, ne tartsunk tőle, hogy tájékozottabb nálunk - valamint bátran adjunk meg árlimitet is." Ha tehát egy vendégünk jelzi felénk, hogy kb. négyezer forintot szeretne nálunk elkölteni, viszont ezért vár egy kiadós komplett menüsort hozzáillő itallal, akkor például ajánlhatjuk a következőt:

- Falusi húsleves gazdagon: 890 Ft
- Sörben sült kemencés csülök (egész): 1790 Ft
- Palacsinta variációink: 690 Ft
- Mort Subite csapolt "vendégsör" 4dl: 680 Ft
Összesen: 4050 Ft

img_1979.PNG

Távoli vidékek gasztronómiáját is élvezheted, és még csak utazni sem kell. A sor pedig folytatódik, azaz be lehet térni a már jól megszokott ízek, de ismeretlen terepek felkutatása okán is, illetve házhoz is szállítjuk.

www.gekkopub.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr5412557637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása