Gekko Pub

Gekko Pub

Fedák Sári

2016. április 24. - Gekko Pub Szombathely

Mi, magyarok, amit csak lehet, kirántunk. Eleink, Rúzsa Sándor, Angyal Bandi, Sobri Jóska és betyártársaik fokosukat, bugylibicskájukat rántották ki nyeregtáskájukból. Mi mást ajánlunk. ;-)
Egy londoni étterem fehér szarvasgombával töltött aranyozott homárt kínál potom hatszázezer forintért, egy svájci csokoládégyár pedig aranyreszelékkel bevont pralinét, amely a minimálbér kétszeresébe kerül, ám az aranyevés mégsem az újgazdagok találmánya. A bizánciak kezdték, az arabok folytatták, a középkori Európa tőlük tanulta. Egy firenzei bankár például aranyporba forgatott mandulás kalácsot szolgáltatott fel azon a lakomán, amelyet a nápolyi király tiszteletére adott. Eközben valahol… egy velencei kalmár arany borjúszeletet tálalt fel vendégeinek. Ez a pazarló életforma úgy felbőszítette a milánói szakácsokat, hogy feltalálták a szegények aranyát, a panírt. Lisztben, tojásban és kenyérmorzsában hempergették meg, így az ő húsuk is aranysárga lett. Elmondhatjuk tehát, hogy az aranyevés hóbortjának köszönhetjük az óriási rántott sertésbordánkat, nagyétkűeknek persze (30 dekás).

image_18.jpegimage_19.jpeg

Kövess bennünket weboldalunkon, FacebookonInstagramon, Tumblr-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr898660122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása