Gekko Pub

Gekko Pub

Templom és kocsma – a biztos pontok

2015. december 04. - Gekko Pub Szombathely

Egyszer hallottunk két ismerőst beszélgetni, akik így üdvözölték egymást: „Hej, de rég találkoztunk!” mire a másik: ”Azért, mert nem ugyanabba a templomba járunk.” Na ezért kell ugyanabba a pubba járni! Pár évtizede még csak ízlelgettük a szót, hogy „pub”. Mennyivel jobban is szól, mint az, hogy kocsma, krimó, vagy még rosszabb esetben akárhányas számú italbolt! Az angolszász eredetű kifejezés a „Public house”-ból rövidült, és valóban a köz érdekeit szolgálja, ráadásként jóval kulturáltabb is, mint az imént felsorolt becsületvesztők.

20151201gekko.jpg

Érthető okokból egy pub ételkínálata nem feltétlenül a legkifinomultabb gasztronómiai műremekeket tartalmazza, inkább jellemző a karakteres ízvilág, és a bőséges kalóriamennyiség, ami kell is, hogy az ember jobban bírja a különleges sörök pintszámra való bekebelezését. Az egyik legismertebb klasszikus a fish and chips, ami tényleg nem túl bonyolult, de annál egyszerűbb! Mi lime majonézzel dobjuk fel. Aztán ha még mindig a sör-témára vagyunk ráfeszülve, ott a sörben sült egész kemencés csülök, amit ember legyen a talpán, aki pihenő nélkül be tud küldeni. Egészen különleges ízélményt nyújt a marhapofa hagymalekvárral, és tükörtojással, de ha tésztára vágytok, esetleg némi édességre, nálunk akkor sem fogtok csalódni. Decemberben frankón elhozzuk nektek a pubok világát, a Világ pubjait! Legalább másnap lesz mit meggyónni…

Kövess bennünket weboldalunkon, FacebookonInstagramon, Tumblr-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr538140114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása