Gekko Pub

Gekko Pub

Halloween

2016. október 22. - Gekko Pub Szombathely

Rém egyszerű finomságok.
Magyar vonatkozásban nem szokás a Halloween-t “ünnepelni”, mi meghittebben emlékezünk az elmúlásról. Angolszász hagyomány a “csokit vagy csalunk”. Mutatunk pár ötletet a nagyvilágból, ami otthon is egyszerűen elkészíthető a gyermekeknek, természetesen koruknak megfelelő formában tálalva.

Halloween

Sokan most kaptátok fel az iszapot, hogy már megint ez a marhaság, és hogy magyar ember nem helovínezik, mert nálunk mindenszentek és halottak napja van. Anélkül hogy részletekbe bonyolódnánk, maradjunk annyiban, hogy egy ősi kelta ünnep, római közvetítéssel került a terjeszkedő kereszténység látókörébe, amiből később az általunk ismert emléknapok kialakultak, Írországban pedig a mindenszentek (éjszakája) az All Hallows’ Eve. De talán nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy ezt az évszakot sokan az elmúlással hozzák összefüggésbe, pedig jobb volna talán a megnyugvás, és elmélkedés szinonimájaként gondolni rá. Még a természettől teljesen elszakadt városi ember is érzi, hogy lelassul a világ, a fák megszabadulnak terhüktől, és leveleiktől… Legnagyobb szerencsénkre ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk igazán finomakat! Az ősz-tél ízei aromásak, egészen különleges gasztronómiai örömöket ígérnek. Új ajánlatunk:

Sütőtök krémleves pirított magvakkal:

Lenmagos csirkecsíkok pirított dióval, mézes-joghurtos öntettel 

Hagymás rostélyos fokhagymás héjas burgonyával

Argentin steak vargányamártással, karika burgonyával 

Csirkesteak fügés camembertes öntettel, jázmin rizzsel

Gesztenyepüré meggyraguval

Aztán ki tudja, lehet, hogy egy pohárka jófajta ital után még a tökfaragáshoz is  megjön a kedvünk...

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/11830063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása