Gekko Pub

Gekko Pub

Beer-lak

2016. május 30. - Gekko Pub Szombathely

Kézműves söreink mellett állandó két főszereplőnk csapra verve: Soproni és Krusovice világos, illetve állandó jelleggel csatlakozik harmadikként egy “vendégsör” - most készletünk erejéig: Edelweiss.

Az illatban csiklandós és ficánkoló, a szénsavval együtt támadó citrusosság mögül hirtelen előbújik a földes komló, ami úgy meglep, mint Shakespeare udvari bolondjai, akik a leglíraibb gondolatmeneteket is valami altesti poénnal zárják le. Ez az izgalmas kettősség valóságos ballada az égi és a földi örömökről, mire megfejtenéd ezeket a titkokat már megvett kilóra. Az íze persze citrusos, de nem ilyen egyszerű, mert kesernyés is, egyszerre van benne jelen a lime és a narancs, és ahogy kortyolod, úgy lesz egyre több íze, és úgy kezd egyre inkább emlékeztetni a belga sörök ízvilágára, ám soha nem válik olyan mohó, alkoholos habzsolássá, mindvégig megőrzi az eleganciáját. Színe ködös, az élesztőtől zavaros.

Ha étel párosítása mellett döntünk, javasoljuk mustráros grill tarjánkat sült hagymával és tükörtojással, mivel a sörben megjelenő pörkölési aromák remekül harmonizálnak a sütés során keletkező ízekkel.

image_36.jpegimage_38.jpegimage_37.jpegimage_35.jpeg

Kövess bennünket weboldalunkon, Facebookon, Instagramon, Tumblr-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr828756304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása