Gekko Pub

Gekko Pub

Jobb adni, mint kapni!

2016. április 11. - Gekko Pub Szombathely

Tuck baráttól halljuk ezt az alapvetést a Tüzes íjász című filmben, miközben bőszen osztja az ellent hatalmas furkósbotjával, a keresztény irgalmasság nevében. Persze két torzsalkodás között neki is jól esik egy kis felfrissülés…

„...akkor Tuck barát a fellegek felé emelt egy marék árpagabonát és ekképp szólt híveihez... a bolondok ezt a gabonát felzabálják, állatok elé vetik... pedig az Úr azt szeretné, ha méltóbb módon vennénk magunkhoz e nemes terményt... áldassék így tehát az Úr neve, miképp mosolyt hozott orcánkra a bánatok idején azonáltal, hogy megteremtette számunkra a sert...”

A s(h)erwoodi legendárium hozzánk is megérkezett, igazi belga jellegű kézműves sörök formájában!

 

A Tuck barátról elnevezett nedű legalább akkorát üt, mint ő maga, a 7,5%-os alkoholtartalom azonban nem tolakszik előre, egyszerűen csak simán fejbe vág. A Sherwood ale - Tuck méltó párja, ám - éjfekete színe másfajta ízvilágot előlegez meg. Little John a legendák szerint egy több mint kétméteres óriás, nos a nevét viselő Reloaded sem marad el mögötte tömegben. Az ő ellenpontja az igazán kecses Maid Marian, egy mézes, szűretlen búzasör, ami kiválóan passzol könnyű ételek, halak, szárnyasok mellé, de ajánljuk a marhapofához is, lilahagyma lekvárral, tükörtojással, pirított bagetten. Mortianna esetünkben nem gonoszságával, hanem citrusos, narancsos frissességével hengerel, könnyedebb fogásokhoz, így például csirke szárnyakhoz tepsiben sütve, chilis-mártogatóssal ideális partner. Bár Skarlát Will angol volt, ráadásként Robin Hood unokatesója, a nevét viselő sör mégis a belga aratók söre volt, ami nem csak gyümölcsös játékosságával okozott vidám perceket a hőségben robotolóknak. Persze nem csak mezőgazdasági munkálatokhoz, hanem például fish and chipshez is remekül párosítható. Ha még mindig nem volt elég a sörből, most sörben sült egész kemencés csülökkel is várunk, és ha igazi szénhidrátfüggők vagytok, találtok nálunk különleges tésztákat, és desszerteket is kedvetekre!

A végére pedig jöjjön még egy örök igazság Tuck baráttól: ”Porból lettünk, s porrá leszünk… de ne siessünk porrá lenni!” Fogadjuk meg tanácsát, ne siessünk, csak élvezzük mindazt, ami megadatik, mert kapni is jó! Mi mindent megteszünk, a többi csak rajtatok múlik…

Kövess bennünket weboldalunkon, FacebookonInstagramon, Tumblr-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr858579922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása