Gekko Pub

Krumplishal

2016. február 18. - Gekko Pub Szombathely

Mindenki emlékszik a Kincs ami nincs-re, amiben a Puffin lekvárok hajóból való kidobálása után a nagy pofonosztó kimondja: az én kedvencem ugyanis a bab!


12278086_989520367753476_465023208_n.jpg

Az igazság az, hogy a Bud Spencer-Terence Hill filmekben többször feltűnő hagymás bab receptjét homály fedi. A film készítői sosem rukkoltak elő a kincstári változattal, így aztán sok-sok elkészítési mód kering a világhálón. Mi most saját változattal rukkolunk elő.
Ha 3-4 személyes porcióban gondolkodunk, akkor kb 40 deka hagymára lesz szükségünk - mellette kiválóan mutat a szalonna, így a zsiradék is megoldva, illetve 3 kíméletlen összezúzásra váró fokhagymagerezdre és 3 konzervbabra (a levével együtt). Ami pedig a fűszereket illeti, a bazsalikom mindenképp szükséges a só, bors mellett, a felmelegedett keverékre csipetnyi lisztet, esetleg pirospaprikát is szórhatunk, továbbá a piros arany és a paradicsompüré sem rontja el az összképet. Randi előtt vagy alatt semmiképp sem ajánljuk ezt a fogást, elrettentésképp: gondolkodj … khm. Szóval magányos estéken, vagy ordenáré haveri összeröffenéseken viszont remek szolgálatot tesz majd ez a menü, amely mellé vörösbor és sör egyaránt csúszik, és ha a táplálkozás után mi is felpofozunk valakit, akkor tényleg tökéletessé tehetjük a Bud Spencer esténket. :-)

image_55.jpeg

 

Kövess bennünket weboldalunkon, FacebookonInstagramon, Tumblr-en!

Csak a Puffin adhat erőt, mi? Dögvész pusztít majd a cápák között... Az én kedvencem ugyanis a bab! A hagymás bab!

image_34.jpeg

UPDATE

Sosem akartuk megírni a "frissítés" részt, bármi mást, csak ezt nem. Hiszen ő halhatatlan! Már az égi hagymásbabot főzi és kóstolja olyan hozzáértéssel és arckifejezéssel, amit csak tőle láthattunk. A hiányérzet az első, ami átjár bennünket, mégis egy belső nyugalom kíséri ezeket a sorokat, amit adott nekünk minden filmjében. Olyan, mintha családtag lett volna, gyakran kölcsönöztük őt reklámjainkhoz, már csak a "zabálós" jelenetek miatt is. A filmekben is szerethető embert alakított, a magánéletben pedig még hatványozottabban - feddhetetlen volt. Mi, akik gyerekkorunkban az ő és Terence filmjein nőttünk fel, tudjuk, hogy valami olyasmit adtak nekünk, amit nem lehet megmagyarázni. Egy zárójel a világ bajai között. Bármilyen szituációban eszünkbe jut egy idézet... És Bud most elment, már az angyalokkal eszi a babot.

Köszönjük, hogy ilyen voltál, hogy ma is úgy tudjuk megnézni a filmjeidet, mintha először látnánk és hogy mennyire szerettél Te is minket, magyarokat. Isten nyugosztaljon, Bud Spencer!

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr498400426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2016.02.18. 21:00:52

Tudtátok hogy vannak különböző méretű babkonzervek?

Nevoeiro66 2016.02.18. 21:15:35

Ez így elég szarul hangzik. Szerintem chili con carne volt, oszt jól van.

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2016.02.18. 23:22:00

ez nem hagymásbab, hanem krumplis hal

altona 2016.02.19. 07:23:31

hiányzik a fő alkotóelem: a lopott LÓ!!!!!!!!!!!!!!

kewcheg 2016.02.19. 14:39:05

Valamelyik boltban a napokban láttam "Piedone" babkonzervet. Talán Bonduelle...

korxi 2016.02.19. 15:23:09

A Bonduelle paradicsomos konzervbabra utólag került rá a Piedone fantázianév, úgy hogy a beltartalom semmit sem változott, de nekem ettól függetlenül jön be. Szerintem a legjobb paradicsomos babkonzerv a 4-5 féle kapható közül.

Netuddki. 2016.02.19. 17:47:22

A Piedone az a Piedo felesege?

[HPhD]Blokkolnam 2016.02.19. 17:51:58

Portugália, Porto nemzetközi reptér: babos pacal. Nem volt jó ötlet repülés előtt (részleteket mellőzöm), de rohadt finom volt! :) Persze ment rá tabasco is :) A durva az az, hogy a portugálok nem csak a marha előgyomrát tolják bele, hanem a többi gyomor részt is belevágják, elég horror kinézete van a kajának :D

www.sbs.com.au/food/recipes/porto-style-tripe-and-white-bean-stew-tripas-moda-do-porto

Bafana 2016.02.20. 08:17:23

Gekko Pub Szombathely: Egy fontos dolgot kihagytál: Amikor a hagyma pirul, kevés cukrot kell hozzáadni, és picit karamallizálni. Majd jön a többi. A cukortól lesz spéci Piedone íze :)

Gekko Pub Szombathely 2016.02.20. 18:22:15

Nahát! Komolyan meglepődtünk, hogy hirtelen ennyien lettünk. Az angyalok is esznek babot!

Gekko Pub Szombathely 2016.02.20. 18:25:05

Pofonegyszerű klasszikus: készítsd el, fogyaszd el, és így lehet megfingatni a rosszfiúkat!