Gekko Pub

Gekko truváj

2016. november 19. - Gekko Pub Szombathely

Azt ugye már korábban tisztáztuk, hogy az ember társas lény, és enni jó, a kettő pedig szervesen kapcsolódik egymáshoz. Ha azonban a létszám egy bizonyos szintet túllép, adódhatnak problémák.

Az otthon mérete eleve limitálja a még kulturáltan leültethető vendégek számát, és tapasztalatunk szerint a székek darabszáma is lehet szűk keresztmetszet. A háziasszony sürög-forog a konyhában, már reggeltől zajlanak az előkészületek, iszonyú mennyiségű élelmiszert dolgoz fel, miközben már érkeznek a vendégek, és kedvesen leülteti őket, de közben az jár a fejében, hogy csak nehogy lesüljön a kaja! A tálaláskor ismét a szokásosnál nagyságrenddel több edény és eszköz kerül forgalomba, melyek aztán később gonoszan tornyosuló, hegyjellegű kupacokban lepik el a mosogató környékét. Még ha van is mosogatógépünk, akkor is legalább másnapig kitartanak a munkálatok, a „romeltakarítás”. Mikor pedig hullafáradtan lehanyatlunk egy fotelba, felmerül a kérdés, hogy vajon ez az egész megérte-e így, ebben a formában? Nem is beszélve arról, hogy közben történhetnek balesetek, a plafonon akár évekig nézegethetjük utána a dugó, esetleg a vörös pezsgő nyomait, és a szőnyeg foltjait sem győzzük majd takargatni...

„Jééé, nem is tudtam, hogy itt van ilyen!” – kiáltott fel egy kedves ismerősünk, mikor meglátta a különtermünket. Hiába törzsvendég, és hosszú évek óta szokott rendelni is tőlünk, tátva maradt a szája, pedig nem volt eddig sem titok, hogy van egy helyiségünk a hátsó traktusban, amit direkt arra találtunk ki, hogy az imént részletezett katasztrófákat el tudjuk kerülni. Hangulata tökéletesen illeszkedik a jól ismert elülső részhez, ám mégis meghittebben tudunk együtt lenni családunkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel, kollégáinkkal. A nagyjából 20-25 fős kapacitás biztosítja, hogy „nem veszünk el” a tömegben, mindenki mindenkivel kényelmesen tud egy pár szót váltani. Külön bejárat biztosítja, hogy ne kelljen az éttermen átvágni sem befelé jövet, sem pedig akkor, ha egy jó szivarnak hódolnátok. Szülinapok, névnapok, családi-baráti összejövetelek, legény-, és leánybúcsúk, és céges bulik helyszíne lehet tehát a hátsó termünk, ráadásul az ételről-italról is mi gondoskodunk. (Ja, és mosogatnotok sem kell a végén!) Külön megbeszélés tárgya szinte minden, maximálisan rugalmasak vagyunk, és garantáltan akkor van záróra, amikor gondoljátok.

img_0009.JPG

A nyár az intenzív élmények, színek, illatok és a (teljes anyagi) leégés időszaka, amiből ezúttal nálunk marad egy darabka forró Mexikó! A fő attrakció ebben az ínyencségben a tortilla tekercselése, amely (tetszés szerint) sonkával vagy baconnel elkábítva igazán újszerű élménnyel fog meglepni benneteket. Hozzá teljesen egyszerű, de nagyon jól működő fokhagymás mártogatóst párosítunk. Íme:

img_0021.PNG

Ha pedig már eszünk, innunk is kell, egy Pub széles sörkínálatához jellemző módon most a legutóbbi "folyékony kenyér" újdonságunkat mutatjuk. Az Igazi Csíki sör egy újabb zseniális identitásőrző kezdeményezés, ami tökéletesen jellemzi a székely "megnemalkuvó" mentalitást. Az alapanyagok tekintetében a komlót Segesvár környékéről, a sörárpát Felvidékről/Szlovákiából szerzik be, a vizet pedig saját kútjaikból nyerik. Típusát tekintve a lager, azaz az alsóerjesztésű világos sörökhöz tartozik, azon belül is a bock típushoz. Enyhén édeskés ízű, kevésbé világos színű, magas alkoholtartalma (6%) miatt ünnepi sörtípusként is ismerik. - Ajánljuk párosításnak quesadillánkat, melyet fűszeres, omlós marhával, grillezett csirkemellel, de akár vega verzióban is elkészítünk nektek - utóbbit dupla cheddarral megfejelve. Ki tudja, talán még a híres "fifikát" is megleljük.

img_0026.PNG

Távoli vidékek gasztronómiáját is élvezheted, és még csak utazni sem kell. A sor pedig folytatódik, azaz be lehet térni a már jól megszokott ízek, de ismeretlen terepek felkutatása okán is, illetve házhoz is szállítjuk. www.gekkopub.hu

Figyelem! Közérdekű közlemény!!! 

A PUBi nevű gekkónk nyugdíjba vonult (az irodában most ő a főnök ), a vendégtérben sokáig és látványosan tevékenykedett. <3

image_63.jpeg

Utódja és egyben uncsitesója tölti be tisztségét, ő a szakállasagáma! Gyertek üdvözölni! ;-)

img_0027.JPG

A hangover felkelés szabályai...

Mielőtt még realizálod a földi létet, nagyon erősen reméld, hogy otthon vagy, mert az sokkal könnyebbé fogja tenni a pillanatokon belül bekövetkező pokoljárást. Ha otthon vagy, azt jelenti, hogy:

a. Képes voltál valahogy hazateleportálódni. Ügyes, ez nagyon jó!
b. Valszeg megvan a kulcsod és nem úgy kellett magadhoz betörni.
c. Ha a kulcsod megvan, akkor jó esélyed van arra, hogy a többi cuccod is megvan.

1. Nyugalom, még NE nézz át az ágy másik oldalára!

2. Keresd a vizet! Évmilliókig másról sem szólt az őseid élete, minthogy a legzordabb körülmények közepette is életben maradjanak. A vízlelőhelyek felkutatása tehát a génjeidben van, még nem felejtetted el. Képes vagy rá most is, hogy vizet találj!

932954da-7089-4c28-bb2a-f973a0c2d169-4220-000006034c4f28e4_tmp.png

3. Nem elég... Igyál még!

4. Próbálj meg emlékezni arra, hogy hol vannak a gyógyszerek. Egyszerre maximum kettő darab pirulát vegyél be, bármi legyen is az.

5. Ha nincs senki az ágy jobb vagy bal oldalán, akkor légy magadra igen büszke, hogy semmi megbánandóba nem ugrottál bele. Vagy senki nem akart veled szexelni. Ha van ott valaki, akkor érdeklődési körödtől függően különböző fokozatokban ijedj meg:

- nem találtad el a nemet
- eltaláltad, viszont nagyon ronda

6. Ha van valaki az ágyban, akkor nem úszod meg a kínos pillanatokat. Ne beszélgess vele, ne reggeliztesd meg, irány egy gyors fürdés, majd mondd neki azt, hogy be kell menned dolgozni, így talán neki is eszébe fog jutni, hogy dolga van. És remélhetőleg amúgy is menekülni akar.

7. Nézd meg a pénzed.

8. Hülye ötlet, mégse nézd meg a pénzed.

9. Irány a wc. Miután már seggel előre találkozol a vécékagylóval, a ténykedés közben felszálló acetonszagból NE próbáld meg kitalálni, hogy mit és hány felest ittál az éjszaka.

10. A reggeli rosszulléted ne súlyosbítsd azzal, hogy kávét iszol rá.

11. Kéne húsleves.

ed81f092-4946-4625-8879-ba7905a08263-4220-000005ff9d0db157_tmp.png

12. Rendelj a Gekko Pub-ból: www.gekkopub.hu

img_9608.JPG

13. "Készpénzzel vagy kártyával fizet?" ... Miután a bankkártyádnak nem emlékszel most a kódjára, kezdődhet a nadrág-, kabátzsebek, konyhai polcok, végső kétségbeesésben pedig az autód kesztyű és pohártartójának, illetve szőnyeg alatti területének kézdetektoros átvizsgálása. A kutakodás közbeni szédülést követő hányinger vissza nem fogandó.

14. Tökmindegy, hogy mit csinálsz a falusi "gyógysör" után aludni se így, se úgy nem fogsz. Az agyad pörögni fog, mint a mókuskerék, újabb és újabb részletek bukkannak fel, amikre legjobb lenne nem emlékezni, nem gondolni rájuk, az elméd mégis ezeket fogja neked vetíteni egész nap.

97ba9953-681b-4bb5-a567-ccfd38a377cc-4220-000005ffe529876e_tmp.png

15. Készülj fel arra, hogy ez egy hosszú nap lesz. Nagyon hosszú. Rendkívül hosszú...

0e4f6c59-9f5b-4388-9125-f9adfd75004a-4220-000006060338b2be_tmp.png

 

Halloween

Rém egyszerű finomságok.
Magyar vonatkozásban nem szokás a Halloween-t “ünnepelni”, mi meghittebben emlékezünk az elmúlásról. Angolszász hagyomány a “csokit vagy csalunk”. Mutatunk pár ötletet a nagyvilágból, ami otthon is egyszerűen elkészíthető a gyermekeknek, természetesen koruknak megfelelő formában tálalva.

image_109.jpeg

Halloween

Sokan most kaptátok fel az iszapot, hogy már megint ez a marhaság, és hogy magyar ember nem helovínezik, mert nálunk mindenszentek és halottak napja van. Anélkül hogy részletekbe bonyolódnánk, maradjunk annyiban, hogy egy ősi kelta ünnep, római közvetítéssel került a terjeszkedő kereszténység látókörébe, amiből később az általunk ismert emléknapok kialakultak, Írországban pedig a mindenszentek (éjszakája) az All Hallows’ Eve. De talán nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy ezt az évszakot sokan az elmúlással hozzák összefüggésbe, pedig jobb volna talán a megnyugvás, és elmélkedés szinonimájaként gondolni rá. Még a természettől teljesen elszakadt városi ember is érzi, hogy lelassul a világ, a fák megszabadulnak terhüktől, és leveleiktől… Legnagyobb szerencsénkre ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk igazán finomakat! Az ősz-tél ízei aromásak, egészen különleges gasztronómiai örömöket ígérnek. Új ajánlatunk:

Sütőtök krémleves pirított magvakkal:

image_110.jpeg

Lenmagos csirkecsíkok pirított dióval, mézes-joghurtos öntettel 

image_111.jpeg

Hagymás rostélyos fokhagymás héjas burgonyával

image_112.jpeg

Argentin steak vargányamártással, karika burgonyával 

image_113.jpeg

Csirkesteak fügés camembertes öntettel, jázmin rizzsel

image_114.jpeg

Gesztenyepüré meggyraguval

image_115.jpeg

Aztán ki tudja, lehet, hogy egy pohárka jófajta ital után még a tökfaragáshoz is  megjön a kedvünk...

PUB-ok világa

Itt van az ősz, megint, újra... Minden színével, illatával - és baromi sok esővel… Jönnek a fázós reggelek, plédbe burkolózós, összebújós esték - még a természettől teljesen elszakadt városi ember is érzi, hogy lelassul a világ, a gyümölcsfák megszabadulnak terhüktől, és leveleiktől… Legnagyobb szerencsénkre ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk igazán jókat! Eme évszak ízei kivételesen aromásak, koncentráltak, különleges gasztronómiai örömöket ígérnek, amelyeket igazán kár volna kihagyni. Remek alapanyagok meghálálják a törődést, a variációk száma szinte végtelen, most pedig mutatunk is párat, amelyeket természetesen meg is kóstolhattok nálunk. Az esős időjárás tehát egyáltalán nem kell, hogy rányomja a bélyegét a hangulatunkra, találjuk meg az ősz kincseit, és élvezzük azokat! 

image_103.jpeg

A cheddar sok mindenbe jó lehet: melegszendvicsre, hamburgerbe, sőt, még fondübe is. Mi most mégis egy pikáns krémlevest főztünk belőle, salsa és tortilla chips társasásában. És ugyan egész évben szezonális, de ősszel a fokozott vitaminhiányra és a hideg ellen is nagyon jó gyógyír, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel. Igazán könnyedén és gyorsan elkészítjük, ha ennétek egy gazdag változatot a városban. Mexikói cheddar krémleves salsa-val, tortilla chips-szel:

image_104.jpeg

A fő attrakció ebben az ínyencségben a tortilla tekercselése, amely (tetszés szerint) sonkával vagy baconnel elkábítva igazán újszerű élménnyel fog meglepni benneteket. Hozzá teljesen egyszerű, de nagyon jól működő fokhagymás mártogatóst párosítunk.

image_95.jpeg

A nyár az intenzív élmények, színek, illatok és a (teljes anyagi) leégés időszaka, amiből ezúttal nálunk marad egy darabka forró Mexikó! Ahogy az ország történelme, kultúrája, népei, éghajlata, állatvilága, úgy konyhaművészete is sokszínű, és egyedülálló, ennek egyik remek példája a quesadilla, melyet fűszeres, omlós marhával, grillezett csirkemellel, de akár vega verzióban is elkészítünk nektek, utóbbit dupla cheddarral megfejelve.

image_85.jpeg

Ha pedig már eszünk, innunk is kell, egy Pub kínálatához jellemző módon most "vendégsörünket" ajánljuk. Barna Krusovice - kellemesen malátás, kávés lecsengéssel. A kesernyés és édeskés ízvilág tökéletes harmóniáját találhatjuk meg benne. Ahogy a bor minősége a szőlőben, a söré is az alapanyag minőségében dől el, a kiváló minőségű moráviai maláta és a zateci komló. A barna változat ráadásul nagyon alacsony alkoholtartalmú (3,8 %-os), így több korsó fogyasztásához sem kell túl nagy bátorság. 

image_105.jpeg

Ha pedig már iszunk, ennünk is kell (megint), főleg ha nem akarjuk, hogy idejekorán megszédüljünk…  "vendégsör" + sörben sült (egész) kemencés csülök harmóniája:

image_106.jpeg

Távoli vidékek gasztronómiáját is élvezheted, és még csak utazni sem kell. A sor pedig folytatódik, azaz be lehet térni a már jól megszokott ízek, de ismeretlen terepek felkutatása okán is, illetve házhoz is visszük.

Szombathely, Szelestey u. 2.

www.gekkopub.hu

Őszi ajánlatunk

Ideje néha elszakadni a húsleves-rántotthús-sültkrumpli szentháromságból! Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyanazt együk, néha merjünk kísérletezni is! Mi most az őszi ajánlatunkat kínáljuk nektek. Vajon mennyire egyezik az ízlésünk?

image_96.jpeg

A krémlevesek ugyan egész évben szezonálisak, de ősszel a fokozott vitaminhiányra és a hideg ellen is nagyon jó gyógyír zsályás póréhagyma krémlevesünk, sajtos pirítóssal. Nem véletlenül népszerű ajánlatunkon: selymes a tejszíntől, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel. Igazán könnyedén és gyorsan elkészítjük, ha ennétek egy gazdag változatot a városban. 

image_97.jpeg

Ezt a főételt az egyszerűség és a gyorsaság jellemzi. Nagyon ízletesen elkészítjük a kívül ropogós, belül puha rántott csirkemájat, melyet zelleres burgonyapürével tálalunk.

image_98.jpeg

Egyszer hallottunk két ismerőst beszélgetni, akik így üdvözölték egymást: „Hej, de rég találkoztunk!” mire a másik: ”Azért, mert nem ugyanabba a templomba járunk.” Na ezért kell ugyanabba a pubba járni! Az angolszász eredetű kifejezés a „Public house”-ból rövidült, és valóban a köz érdekeit szolgáljuk. :-) Érthető okokból egy pub ételkínálata nem feltétlenül a legkifinomultabb gasztronómiai műremekeket tartalmazza, inkább jellemző a karakteres ízvilág, és a bőséges kalóriamennyiség, most mégis egy különleges ízélményt mutatunk őszi ajánlatunkról: fetás szűzérme szőlőraguval, jázmin rizzsel.

image_99.jpeg

Vendégsörünk: sötétbarna lager sör, enyhe malátaaromával. Alapanyagai a kiváló minőségű moráviai maláta és zateci komló. Különlegessége az alacsonyabb, 3,8 %-os alkoholtartalom, mely a sört könnyűvé, fogyaszthatóvá teszi, ezért hölgyek számára is bátran ajánljuk.

Saját tapasztalatunk: habja a világoséhoz hasonlóan szép kemény és sűrű, nem oszlik szét másodpercek alatt. Illata enyhén édeskés, ízéről az első kortyoknál az jut eszedbe, hogy füstös. Tökéletesen harmonizál egy jó kis sonkás vagy baconon-os tortilla tekerccsel, amelyet fokhagymás mártogatóssal tálalunk.

image_100.jpeg

A zöldborsófőzelék megváltás, a zöldborsófőzelék kibúvó, a zöldborsófőzelék áldás. Ennél klasszikusabbak már nem is lehetnénk, krémes is, de mégis más, mert fokhagymás szűzpecsenye csíkokkal tálaljuk. Bármikor javasoljuk, ha épp nem tudsz mit választani az étlapról, illetve segít akkor is, ha rossz kedved van, és odakint vacak az idő. 

image_101.jpeg

Aki egy kicsit is szeret sütni-főzni, az tudja, hogy a palacsinta egyáltalán nem unalmas. A palacsinta egy őssejt, ami bármivé fejlődhet, attól függően, hogy mit kezdünk vele. Nem véletlenül került fel őszi ajánlatunkra, és rövid idő alatt hatalmas kedvenccé vált: karamellizált gyümölcsökkel töltött palacsinta, szilvás-mascarpone krémmel. Már gondolkodunk, hogy palacsinta partikat kell tartani rendszeresen. :-)

image_102.jpeg

Beer-lak

Egy sör nem sör. Két sör fél sör. Négy sör egy sör, de ugye egy sör nem sör…image_86.jpeg

Kézműves söreink mellett állandó két főszereplőnk csapra verve: Soproni és Krusovice világos, illetve állandó jelleggel harmadikként egy “vendégsör” csatlakozik - most készletünk erejéig: barna Krusovice. 

image_90.jpeg

Sötétbarna lager, enyhe malátaaromával. Alapanyagai a kiváló minőségű moráviai maláta és zateci komló. Különlegessége az alacsonyabb, 3,8 %-os alkoholtartalom, mely a sört könnyűvé, fogyaszthatóvá teszi, ezért hölgyek számára is bátran ajánljuk. - Saját tapasztalatunk: habja a világoséhoz hasonlóan szép kemény és sűrű, nem oszlik szét másodpercek alatt. Illata enyhén édeskés, ízéről az első kortyoknál az jut eszedbe, hogy füstös. Tökéletesen harmonizál egy jó kis sonkás vagy baconon-os tortilla tekerccsel, amelyet fokhagymás mártogatóssal tálalunk.

image_95.jpeg

A sörforradalomnak nincsenek határai. A napjainkban gyártott igazi Csíki Sör a csíkszentsimoni sörmanufaktúrában, székelyek által előállított természetesen magas alkoholtartalmú Bock típusú sör. Az 1516-os bajor tisztasági törvény alapján vízből, sörárpából, komlóból és élesztőből készül. A lefőzött sörlé természetes úton érlelődik, a folyamatot semmivel nem gyorsítják fel, illetve nem is pasztőrizálják, ezzel is gazdag ízvilágot nyújtva. A góbéság a címkén is megtalálható, ilyen hívószavak: „felvidít, üdít és táplál”. Ki ne akarna vidám, adomázó társaság tagja lenni?

image_92.jpeg

Az Igazi Csíki sör egy újabb zseniális identitásőrző kezdeményezés, ami tökéletesen jellemzi a székely "megnemalkuvó" mentalitást. Az alapanyagok tekintetében a komlót Segesvár környékéről, a sörárpát Felvidékről/Szlovákiából szerzik be, a vizet pedig saját kútjaikból nyerik. Típusát tekintve a lager, azaz az alsóerjesztésű világos sörökhöz tartozik, azon belül is a bock típushoz. Enyhén édeskés ízű, kevésbé világos színű, magas alkoholtartalma (6%) miatt ünnepi sörtípusként is ismerik. - Marhahúsos pappardellével társítva, melyet paradicsommal és parmezánforgáccsal elkábítva tálalunk, talán a "fifikát" is megleljük. 

image_87.jpeg

Sörapu tudja mi kell néktek: narancsos-mézes félbarna gyömbéres sör, amelyből árad az atyai szeretet. Hogy étel és bor harmóniája hogyan viszonyul egymáshoz - közismert tény, de mostanra már egyre gyakoribb, hogy egy pohár sört rendelnek a vendégek étkezés előtt. Hogy a trend volt-e előbb vagy a sör jótékony hatásait alátámasztó vizsgálatok, ma már nem lehet tudni. Mindenesetre tökéletesen előkészíti a gyomrot, mintegy energiákkal telíti az étkezés előtt. De, hogy az egyszeri étteremlátogató se jöjjön zavarba, ha sörrel kísért ebédre vagy vacsorára vágyik, bátran érdeklődjön felszolgálóinktól, hogy az elkövetkező étkezés a lehető legkellemesebb élményt jelentse számu(n)kra - azaz milyen sört fogyasszunk a fogásokhoz. Ami a halakat illeti, minden ellenkező híreszteléssel ellentétben remekül “úsznak” a sörben. Ha ennek a párosítása mellett döntünk, javasoljuk fish and chips ételünket - tőkehal rosejblivel, mivel a sörben megjelenő pörkölési aromák remekül harmonizálnak a sütés során keletkező halízekkel.

image_91.jpeg

Ne habozz! A Keserű Méz – valódi „feszültséget” hordoz magában: vibráló és energikus. A maláta édessége kekszes, gyümölcsös aromái vadvirágot és virágmézet idéznek, komlókaraktere pedig herbális. Opálosan áttetsző, hófehér habbal. Az új magyar sörfőzés első nagy meglepetése: kísérleti sör, amely új műfajt teremtett. A „hopláger” – ez a triplán komlózott, erős lágersör – Magyarország válasza az amerikai sörforradalom ikonikus sörére. Méltán lett az egyik legismertebb hazai kézműves sör, javasoljuk, hogy kóstoljátok meg, a többit meg lerendezik az ízlelőbimbók a kortyok közben. Például kapcsolatban vele: mustáros grill tarja sült hagymával, tükörtojással.

image_93.jpeg

Jobb adni, mint kapni! Tuck baráttól halljuk ezt az alapvetést a Tüzes íjász című filmben, miközben bőszen osztja az ellent hatalmas furkósbotjával, a keresztény irgalmasság nevében. Persze két torzsalkodás között neki is jól esik egy kis felfrissülés…
„…akkor Tuck barát a fellegek felé emelt egy marék árpagabonát és ekképp szólt híveihez… a bolondok ezt a gabonát felzabálják, állatok elé vetik… pedig az Úr azt szeretné, ha méltóbb módon vennénk magunkhoz e nemes terményt… áldassék így tehát az Úr neve, miképp mosolyt hozott orcánkra a bánatok idején azonáltal, hogy megteremtette számunkra a sert…”
A s(h)erwoodi legendárium hozzánk is megérkezett, igazi belga jellegű kézműves sörök formájában!
A Tuck barátról elnevezett nedű legalább akkorát üt, mint ő maga, a 7,5%-os alkoholtartalom azonban nem tolakszik előre, egyszerűen csak simán fejbe vág. Ajánljuk párosításnak quesadillánkat, melyet fűszeres, omlós marhával, grillezett csirkemellel, de akár vega verzióban is elkészítünk nektek - utóbbit dupla cheddarral megfejelve.

image_94.jpeg

Sherwood ale - Tuck méltó párja, ám - éjfekete színe másfajta ízvilágot előlegez meg. A sörmanufaktúrák az egész világon lendületben vannak, egyre erősebb a piac: a speciális ízű sörök nemcsak a szájat kényeztetik, a szemnek is kedvesek. Robin Hood hangulatára játszik rá a címkével, benne van a naiv festészet bája, de kézműves sörhöz nem kell okvetlen Da Vincit feltámasztani. Ez nem baj, hanem báj. Mondjuk a kemencés, sörben sült egész csülök is szebb, mint egy festmény. Íme:

image_107.jpeg

Tuck ellenpontja az igazán kecses Maid Marian, egy mézes, szűretlen búzasör, ami kiválóan passzol könnyű ételek, halak, szárnyasok mellé. Az élesztősen palackozott különlegességet belga búzasörökre jellemző fűszeresség és gyümölcsösség kíséri, egy árnyalatnyi virágos gondolattal. Kiváló ízkiemelő jellemzői miatt ajánljuk tepsiben sütött csirkeszárnyainkhoz, amelyet chilis mártogatóssal tálalunk.

image_108.jpeg

És ha valami könnyedebbre vágysz, neked ajánljuk zöld rágcsálnivalóink egyikét. Friss, zamatos, egészséges - SŐT! Tudtad, ha csak egy betű változik, az még belefér? Saláta… Maláta… :-)

Szombathely, Szelestey u. 2.

www.gekkopub.hu

Gekko Pub kedvencei

„Az univerzumnak nincsenek kedvencei” - mondta egyszer Andrew Matthews, amerikai író. De nekünk vannak!

image_79.jpeg

Egy bölcs ismerősünk mindig azt mondogatta, figyeljétek meg, augusztus 20-a körül plusz-mínusz három nappal jön egy hatalmas vihar, meg lehűlés, aztán - utána bár visszatér - a nyár már nem lesz olyan, mint előtte.

Való igaz, hogy a reggelek meg esték már hűvösebbek, elérkezett a szeptember is, de azért még érnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök, és a paradicsomnak is most van a legjobb íze! Grillezni is ki lehet még menni a szabadba, és legalább a szúnyogok is jóllaknak. Ha azonban csak a Vöröskeresztben bíztok, és csak náluk vennétek részt önkéntes véradáson, ne adj’ Isten egyszerűen csupán élveznétek a nyárvégi telt ízeket, akkor ismét jó híreink vannak…

Hideg szilvakrém levesünket fahéjas habgaluskával tálaljuk, hogy tökéletes legyen az édes bűnbeesés.

image_80.jpeg

Ha pedig arra gondolunk, hogy valójában egy rózsaféle gyümölcsét fogyasztjuk, egészen költői hangulatba kerülhetünk. Apropó, irodalom, szerencsére Pármában nem csak kolostor van, hanem jóféle sonka is, amit elhozunk nektek, egy könnyed zöldsalátával ellenpontozva a karakteres aromát; az egész alapját csirkemell steak adja, a betetőzését pedig fokhagymás, ropogós, pirított kenyérkockák.

image_84.jpeg

Ha igazi füstös élményre vágytok, a barbecue flekken grill cukkinivel és fűszeres burgonyával kiváló döntés, de a mézes csirkenyársunk grillezett kukoricával, és datolyás rizzsel ugyancsak a nyáresték sütögetős, pálinkázós, elszédülős, csillagnézős, elmélázós, mellettünk-horkolót- könyökkel-szelíden-bordán-vágós hangulatát idézi.

image_83.jpeg

A fő attrakció ebben az ínyencségben a mézes csirkenyárs, amely grillezett kukoricáva elkábítva igazán újszerű élménnyel fog meglepni benneteket. Hozzá teljesen egyszerű, de a saslikkal nagyon jól működő datolyás párolt rizst társítottunk… 

image_82.jpeg

A nyár az intenzív élmények, színek, illatok és a (teljes anyagi) leégés időszaka, amiből ezúttal nálunk marad egy darabka forró Mexikó! Ahogy az ország történelme, kultúrája, népei, éghajlata, állatvilága, úgy konyhaművészete is sokszínű, és egyedülálló, ennek egyik remek példája a quesadilla, melyet fűszeres, omlós marhával, grillezett csirkemellel, de akár vega verzióban is elkészítünk nektek, utóbbit dupla cheddarral megfejelve.

image_85.jpeg

Ha pedig már édes ízekkel kezdtünk, nos, egy étkezés igazi koronája mi lehet más, mint a desszert. Banán splitünk mézes, pirított magvakkal készül, és egy kicsit a trópusokat idézi.

image_81.jpeg

Ideje néha elszakadni a húsleves-rántotthús-sültkrumpli szentháromságból! Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig ugyanazt együk, néha merjünk kísérletezni is! Mi most a saját kedvenceinket kínáljuk nektek. Vajon mennyire egyezik az ízlésünk?

Ha pedig eszünk, akkor már innunk is kell:

image_86.jpegA sörforradalomnak nincsenek határai. A napjainkban gyártott igazi Csíki Sör a csíkszentsimoni sörmanufaktúrában, székelyek által előállított természetesen magas alkoholtartalmú Bock típusú sör. Az 1516-os bajor tisztasági törvény alapján vízből, sörárpából, komlóból és élesztőből készül. A lefőzött sörlé természetes úton érlelődik, a folyamatot semmivel nem gyorsítják fel, illetve nem is pasztőrizálják, ezzel is gazdag ízvilágot nyújtva.

A góbéság a címkén is megtalálható, ilyen hívószavak: „felvidít, üdít és táplál”. Ki ne akarna vidám, adomázó társaság tagja lenni?

image_88.jpeg

Az Igazi Csíki sör egy újabb zseniális identitásőrző kezdeményezés, ami tökéletesen jellemzi a székely "megnemalkuvó" mentalitást. Az alapanyagok tekintetében a komlót Segesvár környékéről, a sörárpát Felvidékről/Szlovákiából szerzik be, a vizet pedig saját kútjaikból nyerik. Típusát tekintve a lager, azaz az alsóerjesztésű világos sörökhöz tartozik, azon belül is a bock típushoz. Enyhén édeskés ízű, kevésbé világos színű, magas alkoholtartalma (6%) miatt ünnepi sörtípusként is ismerik.

Marhahúsos pappardellével társítva, melyet paradicsommal és parmezánforgáccsal elkábítva tálalunk, talán a "fifikát" is megleljük. 

image_87.jpeg

Gekko Pub, Szombathely, Szelestey u. 2.

06 20 926 2068
http://www.gekkopub.hu/

Kedvenc ételeink

Cicero óta tudjuk, hogy a változatosság gyönyörködtet. Épp ezért jó olykor új dolgokat kipróbálni, mint például a bázisugrást, a bungee jumping-ot, vagy a víz alatti esküvőt. Oké, ha erre mégsem vágytok, érdemes új ajánlatunkat elsajátítani.

image_79.jpeg

A krémlevesek egész évben szezonálisak, amely tartalmas, mégsem nehéz étel. Igazán könnyedén és gyorsan elkészítjük, ha ennétek egy őszi változatában a városban.

image_80.jpeg

"A sör nem akar semmi rosszat, csak játszani. Csúszdázni egyet a nyelőcsöveden." – szól a régi, veretes bölcsesség, ami a forró nyári napok elmúltával is aktuális.

image_45.jpeg

Ha pedig már iszunk, ennünk is kell, főleg ha nem akarjuk, hogy idejekorán megszédüljünk…

image_84.jpeg

A kánikula elmúltával elérkezett az ősz, minden színével, illatával - jönnek a fázós reggelek, plédbe burkolózós, összebújós esték, forró teák, a fűtésszámla, és ajánlatunk.

image_83.jpeg

Igazán elkényeztet minket a természet, és mindez a színes pompa nem csak a szemnek, hanem a szájnak is ingere lehet, hiszen ebben az évszakban is számos kinccsel szolgálnak, kínálva a vitaminokat, értékes tápanyagokat. Biztosan ismerős, hogy "Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!", de mutatjuk milyen szezonális gasztronómiai trükkökkel lehet még enerdzsit nyerni. A kulcs a megfelelő táplálékok fogyasztásában rejlik, amelyek jótékonyan hatnak az anyagcserédre és az idegrendszeredre is.

image_82.jpeg

Talán az egyik legismerebb mexikói étel, amely nagyon népszerű hazánkban is. Tulajdonképpen sajttal és mindenféle földi jóval megpakolt tortillalapokról van szó, amelyet ropogósra és olvadósra sütünk. Ízlés szerint választhatod variációinkból:
 - (fűszeres) omlós marhahússal
, grillezett csirkemellel, 
(vega) dupla chedarral
Quesadilla (ejtsd:kázádíjá)

image_85.jpeg

Édesség-ambulancia
Ha súlyos, akut desszerthiányod lép fel, hiperszuper csillagrombolónk, íme a csodadesszert: 

image_81.jpeg

 „Az univerzumnak nincsenek kedvencei” - mondta egyszer Andrew Matthews, amerikai író. De nekünk vannak! ;-)

RIO 2016

 

image_70.jpeg

 

image_71.jpeg

 

2016. augusztus 5. - Kezdetét veszi Rio! Négyévente az olimpiáé a főszerep, ilyenkor minden más egy kicsit háttérbe szorul, a lehető legtermészetesebb, hogy a normális menetrend fenekestül felfordul, a tévéközvetítések köré szerveződik a napi program, az üzleti élet lustán döcög, a vendéglátóhelyeken a kivetítő előtt rikoltó népek miatt pedig mindenhova ideiglenesen mediterrán életérzés kúszik be. De ne szaporítsuk tovább a szót, mert van egy külön kis helyiségünk a hátsó traktusban, amit direkt arra találtunk ki, hogy az otthoni hepehupajt és romhalmazokat el tudjátok kerülni. Hangulata tökéletesen illeszkedik a jól ismert elülső részhez, ám mégis kellemesebben tudtok együtt lenni szurkolótáborral, barátokkal, ismerősökkel, kollégákkal. A nagyjából 20-25 fős kapacitás biztosítja, hogy „nem veszünk el” a tömegben, mindenki-mindenkivel kényelmesen tud egy pár szót váltani, és külön bejáratot terveztünk arra, hogy ne kelljen az éttermen átvágni sem befelé jövet, sem pedig akkor, ha egy jó szivarnak hódolnátok. Szurkolások, szülinapok, névnapok, családi-baráti összejövetelek, legény-, és leánybúcsúk, és céges bulik helyszíne lehet a hátsó termünk, melyben nagy TV és klíma is rendelkezésre áll, ráadásul az ételről-italról is mi gondoskodunk. Csapolt- és kézműves sörök széles kínálatban, és külön megbeszélés tárgya szinte minden, maximálisan rugalmasak vagyunk, - akár kedvezménnyel, akár ételekkel - és zártkörű rendezvénynél garantáltan akkor van záróra, amikor Ti szeretnétek. Nektek nincs is más dolgotok, mint check, truváj, szelfi.

image_61.jpeg

Aki nem hiszi, járjon utána! ;-)

 Rio ajánlatunk:

- fűszeres csirkeszárnyak chilis mártogatóssal
- marhapofa lilahagymalekvárral és tükörtojással - pirított bagetten
- csirkés-spenótos pappardelle rókagombával és parmezánforgáccsal
- csapolt sörök: soproni, krusovice, edelweiss, illetve kézműves söreink

image_73.jpeg

Úgy felhevültem!

image_76.jpeg

Gyors ajánlatunk:

Ha rohangálásban vagy, de megoldanád a gyors tápanyagbevitelt, neked állítottuk össze ajánlónkat. Meleg levesre szükség van az immunrendszer általános erősítésére, és amíg kanalazod a falusi húslevest gazdagon, már el is készítettük Gekko burger variációnkat. Növeld Te is a GDP-t, igyál még egy kávét! 

image_74.jpeg

Nem borogatást kértem, szomjas vagyok!

image_77.jpeg

Házhozszállítás: www.gekkopub.hu

image_78.jpeg

 

Gekko Pub Szombathely

Van egy külön kis helyiségünk a hátsó traktusban, amit direkt arra találtunk ki, hogy az otthoni partizással járó katasztrófákat és romhalmazokat el tudjátok kerülni. Hangulata tökéletesen illeszkedik a jól ismert elülső részhez, ám mégis meghittebben tudtok együtt lenni családdal, barátokkal, ismerősökkel, kollégákkal. A nagyjából 20-25 fős kapacitás biztosítja, hogy „nem veszünk el” a tömegben, mindenki-mindenkivel kényelmesen tud egy pár szót váltani.

image_61.jpeg

Külön bejáratot terveztünk arra, hogy ne kelljen az éttermen átvágni sem befelé jövet, sem pedig akkor, ha egy jó szivarnak hódolnátok. Szülinapok, névnapok, családi-baráti összejövetelek, legény-, és leánybúcsúk, és céges bulik helyszíne lehet a hátsó termünk, ráadásul az ételről-italról is mi gondoskodunk. (Tudjátok, az otthon az a hely, ahol vacsora után el kell mosogatnotok.) Külön megbeszélés tárgya szinte minden, maximálisan rugalmasak vagyunk, - akár kedvezménnyel, akár ételekkel - és zártkörű rendezvénynél garantáltan akkor van záróra, amikor Ti szeretnétek. Nektek nincs is más dolgotok, mint check, truváj, szelfi.

image_62.jpeg

Aki nem hiszi, járjon utána. ;-)

image_63.jpeg

Hola! Tex-Mex ajánlatunk

Mexikói cheddar krémleves salsa-val, tortilla chips-szel
A cheddar sok mindenbe jó lehet: melegszendvicsre, hamburgerbe, sőt, még fondübe is. Mi most mégis egy pikáns krémlevest főztünk belőle, salsa és tortilla chips társasásában.

QUESADILLA - A MEXIKÓI MELEGSZENDVICS
Talán az egyik legismerebb mexikói étel, amely nagyon népszerű hazánkban is. Tulajdonképpen sajttal és mindenféle földi jóval megpakolt tortillalapokról van szó, amelyet ropogósra és olvadósra sütünk. Ízlés szerint töltve választhatod variációinkból:
- fűszeres, omlós marhahússal
- grillezett csirkemellel
- vega, dupla chedarral
Quesadilla (ejtsd:kázádíjá):

Tequila sunrise kamikaze
A kamikaze jelentése: isteni szél. És ennek megfelelően szélvész gyorsan ledöntős, ütős. Utána pedig úgy érezhetjük magunkat, mint a valódi kamikázék egy sikeres bevetés után. Ragozhatnánk tovább is, de a lényeg annyi, hogy ez a koktél shotos pohárban kerül elénk, egyhajtásra fogyasztjuk - kicsi, tehát sok legurul belőle, és mire éreznénk a hatását, már lefejeltük az asztalt.

image_65.jpeg

Aktuális nyári ajánlatunk: 

Hűsítő krémes meggylevesünk - csokifagyival
Akár a menüsor végén, desszertként is javasoljuk.

Általában a steakeket azokból a kiváló minőségű húsokból készítjük, amikhez nem igazán szükséges különösebb ízesítés, maga a hús íze önállóan megállja a helyét a tányéron. A halak közül talán a legkedveltebb a lazac, amit nyári ajánlatunkon lime-os vaj társaságában és friss zöldsalátával kínálunk.

Sajttorta ribizlimártással - friss gyümölcsből
Ha tippelni kéne, bizonyára azt gondolnánk, nem is oly régóta élvezhetjük ezt a krémes finomságot, ám a sajttortának egészen komoly múltja van. A feljegyzések szerint már az ókori görögök is készítettek hasonló édességet, tőlük átvették a rómaiak, aztán került az európai műhelyekbe, majd a 19. században meghódította az Újvilágot is, innen pedig egyenes út vezetett a Gekko Pub-ba. Finom és könnyed hétvégi desszert - ha kóstoltad már, akkor azért, ha nem, akkor meg azért ajánljuk.

image_64.jpeg

Cicero óta tudjuk, hogy a változatosság gyönyörködtet. Épp ezért jó olykor új dolgokat kipróbálni, mint például a bázisugrást, a bungee jumping-ot, vagy a víz alatti esküvőt. Oké, ha erre mégsem vágytok, érdemes a már jól bevált ajánlatainkat elsajátítani. 

image_66.jpeg

Desperado egyik híres jelenetében hangzik el a következő kijelentés: "A csapost sosem ölik meg." - Végül is ilyen kínálat mellett mi okotok lenne rá? 

image_69.jpeg