Gekko Pub

Gekko Pub

Halloween

2016. október 22. - Gekko Pub Szombathely

Rém egyszerű finomságok.
Magyar vonatkozásban nem szokás a Halloween-t “ünnepelni”, mi meghittebben emlékezünk az elmúlásról. Angolszász hagyomány a “csokit vagy csalunk”. Mutatunk pár ötletet a nagyvilágból, ami otthon is egyszerűen elkészíthető a gyermekeknek, természetesen koruknak megfelelő formában tálalva.

image_109.jpeg

Halloween

Sokan most kaptátok fel az iszapot, hogy már megint ez a marhaság, és hogy magyar ember nem helovínezik, mert nálunk mindenszentek és halottak napja van. Anélkül hogy részletekbe bonyolódnánk, maradjunk annyiban, hogy egy ősi kelta ünnep, római közvetítéssel került a terjeszkedő kereszténység látókörébe, amiből később az általunk ismert emléknapok kialakultak, Írországban pedig a mindenszentek (éjszakája) az All Hallows’ Eve. De talán nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy ezt az évszakot sokan az elmúlással hozzák összefüggésbe, pedig jobb volna talán a megnyugvás, és elmélkedés szinonimájaként gondolni rá. Még a természettől teljesen elszakadt városi ember is érzi, hogy lelassul a világ, a fák megszabadulnak terhüktől, és leveleiktől… Legnagyobb szerencsénkre ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk igazán finomakat! Az ősz-tél ízei aromásak, egészen különleges gasztronómiai örömöket ígérnek. Új ajánlatunk:

Sütőtök krémleves pirított magvakkal:

image_110.jpeg

Lenmagos csirkecsíkok pirított dióval, mézes-joghurtos öntettel 

image_111.jpeg

Hagymás rostélyos fokhagymás héjas burgonyával

image_112.jpeg

Argentin steak vargányamártással, karika burgonyával 

image_113.jpeg

Csirkesteak fügés camembertes öntettel, jázmin rizzsel

image_114.jpeg

Gesztenyepüré meggyraguval

image_115.jpeg

Aztán ki tudja, lehet, hogy egy pohárka jófajta ital után még a tökfaragáshoz is  megjön a kedvünk...

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr8211830063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása