Gekko Pub

Gekko Pub

PUB-ok világa

2016. október 04. - Gekko Pub Szombathely

Itt van az ősz, megint, újra... Minden színével, illatával - és baromi sok esővel… Jönnek a fázós reggelek, plédbe burkolózós, összebújós esték - még a természettől teljesen elszakadt városi ember is érzi, hogy lelassul a világ, a gyümölcsfák megszabadulnak terhüktől, és leveleiktől… Legnagyobb szerencsénkre ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk igazán jókat! Eme évszak ízei kivételesen aromásak, koncentráltak, különleges gasztronómiai örömöket ígérnek, amelyeket igazán kár volna kihagyni. Remek alapanyagok meghálálják a törődést, a variációk száma szinte végtelen, most pedig mutatunk is párat, amelyeket természetesen meg is kóstolhattok nálunk. Az esős időjárás tehát egyáltalán nem kell, hogy rányomja a bélyegét a hangulatunkra, találjuk meg az ősz kincseit, és élvezzük azokat! 

image_103.jpeg

A cheddar sok mindenbe jó lehet: melegszendvicsre, hamburgerbe, sőt, még fondübe is. Mi most mégis egy pikáns krémlevest főztünk belőle, salsa és tortilla chips társasásában. És ugyan egész évben szezonális, de ősszel a fokozott vitaminhiányra és a hideg ellen is nagyon jó gyógyír, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel. Igazán könnyedén és gyorsan elkészítjük, ha ennétek egy gazdag változatot a városban. Mexikói cheddar krémleves salsa-val, tortilla chips-szel:

image_104.jpeg

A fő attrakció ebben az ínyencségben a tortilla tekercselése, amely (tetszés szerint) sonkával vagy baconnel elkábítva igazán újszerű élménnyel fog meglepni benneteket. Hozzá teljesen egyszerű, de nagyon jól működő fokhagymás mártogatóst párosítunk.

image_95.jpeg

A nyár az intenzív élmények, színek, illatok és a (teljes anyagi) leégés időszaka, amiből ezúttal nálunk marad egy darabka forró Mexikó! Ahogy az ország történelme, kultúrája, népei, éghajlata, állatvilága, úgy konyhaművészete is sokszínű, és egyedülálló, ennek egyik remek példája a quesadilla, melyet fűszeres, omlós marhával, grillezett csirkemellel, de akár vega verzióban is elkészítünk nektek, utóbbit dupla cheddarral megfejelve.

image_85.jpeg

Ha pedig már eszünk, innunk is kell, egy Pub kínálatához jellemző módon most "vendégsörünket" ajánljuk. Barna Krusovice - kellemesen malátás, kávés lecsengéssel. A kesernyés és édeskés ízvilág tökéletes harmóniáját találhatjuk meg benne. Ahogy a bor minősége a szőlőben, a söré is az alapanyag minőségében dől el, a kiváló minőségű moráviai maláta és a zateci komló. A barna változat ráadásul nagyon alacsony alkoholtartalmú (3,8 %-os), így több korsó fogyasztásához sem kell túl nagy bátorság. 

image_105.jpeg

Ha pedig már iszunk, ennünk is kell (megint), főleg ha nem akarjuk, hogy idejekorán megszédüljünk…  "vendégsör" + sörben sült (egész) kemencés csülök harmóniája:

image_106.jpeg

Távoli vidékek gasztronómiáját is élvezheted, és még csak utazni sem kell. A sor pedig folytatódik, azaz be lehet térni a már jól megszokott ízek, de ismeretlen terepek felkutatása okán is, illetve házhoz is visszük.

Szombathely, Szelestey u. 2.

www.gekkopub.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr8111766757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása