Gekko Pub

Gekko Pub

Édesség-ambulancia

2016. május 08. - Gekko Pub Szombathely

Ha súlyos, akut desszerthiányod lép fel, készíts pár perc alatt elkészíthető finomságot! Hiperszuper csillagromboló, az olasz csodadesszert: panna cotta. Pihe-puha finomság, melynek ízét a főtt tejszín és a hozzá társított öntet együttesen határozza meg. A nyári esték sztárja lehet, de bármikor remek záróakkordja egy-egy jól sikerült vendégségnek.

Dolce Vita.
Talán az egyik legegyszerűbben készíthető édesség, mégis óriási különbség lehet panna cotta és panna cotta között. A tökéletes "tejpuding" krémes és lágy, illetve vannak az elrontott "gumiszerű" és kemény képződmények. Sikerének titka a hozzávalók arányában rejlik. A klasszikus változat vaníliát ír elő ízesítéshez, de bátran modernizálhatjuk gyümölcsszörpök és gyümölcspürék hozzáadásával, amelyek a szín és az íz módosításán túl a desszert textúrájának élvezeti értékét is növelhetik. Szervírozhatjuk poharakban - vagy formákban való dermesztés után tányérra fordítva. Kezdő háziasszonyoknak javasoljuk ugyanabban a pohárkákban tálalni amelyben megdermed, és tetejét gyümölcsökkel díszíteni. Tipp: a tányéron való tálalás előtt a formák alját érdemes forró vízbe mártani, így könnyen kicsusszannak.

image_24.jpeg

Íme egy tökéletes recept a remegős és egyben krémes állagú, de nem túlságosan zsíros hatású panna cotta elkészítéséhez:

Hozzávalók 6 formához:
- 4 dl 30 %-os tejszín
- 2 dl 3,6-os, nem UHT (stop) tej
- 5 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 4 lap zselatin

1. Kikapargatjuk a vaníliarúd belsejét, majd keverjük el a tejben (bátran dobjuk bele a héját is, amelyet közvetlen a zselatin bekeverése előtt kell eltávolítani), és mérsékelt tűzön forraljuk fel.
2. Hozzáöntjük a tejszínt, és ha ismét felforrt, lezárhatjuk alatta a gázt - ezzel egy időben a zselatinlapoké a főszerep, amelyet addig kevergetünk benne, amíg teljesen felolvadnak.
3. Kicsit hűtjük (közben néha megkeverjük), aztán formákba öntjük, és a hűtőbe tesszük. Kb 5-6 órára van szükség a teljes dermedéshez.

image_25.jpeg

Kövess bennünket weboldalunkon, Facebookon, Instagramon, Tumblr-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr768695914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása