Gekko Pub

Gekko Pub

Oktoberfest a Gekko Pub-ban!

2015. szeptember 23. - Gekko Pub Szombathely

„A sör nem akar semmi rosszat, csak játszani. Csúszdázni egyet a nyelőcsöveden.” – szól a régi, veretes bölcsesség, ami a forró nyári napok elmúltával is aktuális. Ha pedig már iszunk, ennünk is kell, főleg ha nem akarjuk, hogy idejekorán megszédüljünk…

A derék bajorok az 1810-es királyi menyegző tiszteletére, a királynéról elnevezett müncheni „Terézia-mezőn” évente megtartják az Oktoberfestet, a világ legnagyobb, és legdekoratívabb dekoltázsait felvonultató népünnepélyét. A két és fél hétig tartó evés-ivás kb. hatmillió látogatót vonz, akik nagyjából ugyanennyi liter – kb. negyed Csónakázó-tónyi - sört pusztítanak el, egyebek mellett a félmillió darab sült csirke lefojtására.

Persze a szárnyasok mellett tonnaszámra fogy a még laktatóbb „Wurst”, avagy sült kolbász, amihez jól csúszik a pikáns, édeskés bajor mustár. Az Oktoberfesten felszolgált csülök is egészen rendkívüli, a bőre olyan ropogósra sül, amilyet otthon biztosan nem tudunk előállítani. De nem is feltétlenül kell, hiszen - ha most éppen nem is tudunk eljutni Münchenbe - itt helyben nálunk is van lehetőséged megtapasztalni az Oktoberfest hangulatát, és megkóstolni ellenállhatatlan fogásait.

Kövess bennünket weboldalunkon, FacebookonInstagramon, Tumblr-en!

12047397_913959455305789_415744259_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gekkopub.blog.hu/api/trackback/id/tr207814286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása